پاسخگویی به سوالات

۱۸ مطلب در مرداد ۱۳۹۴ ثبت شده است

فرض می کنیم چند نفر هستند که هر کدام حاجات مهمی رو را دارند و دعا هم می کنند و اما حاجت های آنها در مواردی با هم تضاد دارند. مثلا یک نفر طلب باران می کند تا زمین کشاورزیش آبیاری شود و دیگری طلب آفتاب می کند تا آجرهایش خشک شود. پروردگار حاجت کدامیک را برآورده می کند؟

۰ نظر ۲۶ مرداد ۹۴ ، ۱۴:۲۶

شخصی میگه چرا در قرآن وعده حوری به مردان داده شده؟ برای وی گفتیم که به زنان هم داده شده. او گفت مگه قرآن .. بازه که چنین وعده هایی میده و سعی میکنه با شهوت انسان رو ببره بهشت.

۰ نظر ۲۶ مرداد ۹۴ ، ۱۳:۰۰

چرا پیامبر فرمود: «یک ساعت تفکر بهتر از هفتاد سال عبادت است.»؟

۰ نظر ۲۶ مرداد ۹۴ ، ۰۰:۵۲

شخصی مشکلی دارد که جز خدا کسی نمیتونه حلش کنه، اما داره ناامید میشه، احساس میکنه خدا فراموشش کرده، خودش میگه: خیلی وقته از خدا دور شدم، احساس میکنم فراموش شدم و از این بابت ناراحتم. گاهی وقتا خدا خیلی سخت میگیره، خودش میگه که اندازه تحمل بنده هاش بهشون مشکل میده و آیه داریم که بعد از ناامیدی خلق براشون باران رحمت میفرسته و رحمتش رو گسترش میده

۰ نظر ۲۲ مرداد ۹۴ ، ۰۱:۴۸

شخصی مشکلی دارد که جز خدا کسی نمیتونه حلش کنه، اما داره ناامید میشه، احساس میکنه خدا فراموشش کرده، خودش میگه: خیلی وقته از خدا دور شدم، احساس میکنم فراموش شدم و از این بابت ناراحتم. گاهی وقتا خدا خیلی سخت میگیره، خودش میگه که اندازه تحمل بنده هاش بهشون مشکل میده و آیه داریم که بعد از ناامیدی خلق براشون باران رحمت میفرسته و رحمتش رو گسترش میده

۰ نظر ۲۲ مرداد ۹۴ ، ۰۱:۴۰

این همه بچه های آفریقایی که به خاطر گشنگی میمیرند چرا باید آفریده بشوند که در فقر بمیرند؟

۰ نظر ۲۲ مرداد ۹۴ ، ۰۰:۴۳
اینکه گفته میشه خدا ساخته دست بشره و اینکه اگه وجود داره چرا باید جلوی این همه ظلم و جنایات و کودک کشی سکوت کنه. برای مثال اگه مادری بخوابه و بیدار بشه ببینه بچش چی جوش رو خودش ریخته بچه کار اشتباهی کرده اما مادر مقصره. (یعنی اینجا می خواهند بگویند که العیاذبالله خدا مقصره).
۰ نظر ۲۲ مرداد ۹۴ ، ۰۰:۳۸

طبق ایه سی بقره خدا زمین رو واسه انسان افریده و قرار شد انسان خلیفه خدا روی زمین باشه، اما ایه 35 میگه که ما ادم رو در بهشت جای دادیم! جواب این تناقض چیست؟ 

۰ نظر ۲۰ مرداد ۹۴ ، ۱۶:۱۱

اگر کسی نمازش مورد قبول واقع نشود براستی تمام اعمالش رد می شود؟ (هر چند انسان درستکاری باشد). و در نهایت به جهنم می رود؟

۰ نظر ۱۰ مرداد ۹۴ ، ۱۹:۲۶

چرا بعضی از کودکان ناقص الخلقه به دنیا می آیند یا بیماری های عجیبی دارند و یا عقب افتاده اند؟ آیا تقصیر ندانم کاری انسان است یا حکمت خدا بدین گونه است که بعضی این چنین به دنیا بیایند؟ آیا خداوند بدون اینکه پدر و مادر مقصر باشند و یا مسئله دیگری در کار باشد امکان دارد برا اساس حکمت خودش کسی را با بیماری خاص به دنیا بیاورد؟

۲ نظر ۱۰ مرداد ۹۴ ، ۱۹:۲۲

در رساله لقاءالله از میرزا جواد آقا ملکی تبریزی – موسسه انتشاراتی لاهوت – انتشارات مستجار، روایتی هست از بحارالانوار: هنگامی که بنده در آخر شب، آنگاه که چشم ها در خواب هستند از جای برخیزد، و وضویی شاداب بگیرد و در عبادتگاه خود بایستد و با حضور قلب و توجه دل به خدا، پاها را در کنار هم نهاده، و با صدای الله اکبر، تکبیر نماز بگوید، و نماز را شروع کند و قسمت هایی از قرآن را تلاوت نماید و دو رکعت نماز به جای آورده ...». منظور از وضوی شاداب در این روایت چیست؟

۱ نظر ۱۰ مرداد ۹۴ ، ۱۹:۱۹

از کجا می شود فهمید که برآورده نشدن حاجات به علت حکمت خداست (که مثلا این حاجت به ضررمون بوده) و نه موانع استجابت دعا

۰ نظر ۱۰ مرداد ۹۴ ، ۱۹:۱۶

در روایتی در کشاف زمخشری داریم که هر کس با محبت محمد و ال محمد صلوات الله علیهم اجمعین بمیرد شهید مرده است و ... و به نکاتی دیگر نیز اشاره شده است 1- منظور چه نوع محبتی است؟ 2- منظور از شهید واقعا ثواب شیهد است؟ و غیره ثواب ها 3- می شود کسی برداشت کند که اگر نماز نخواند با تکیه ی بر این حدیث و محبت آن بزرگواران بهشتی می شود؟

۰ نظر ۱۰ مرداد ۹۴ ، ۱۹:۰۹

چرا در قرآن، اسمی از اهل بیت علیهم السلام نیامده است؟

۰ نظر ۱۰ مرداد ۹۴ ، ۱۸:۵۹

تمام آیاتی که مرتبط به امام حسین علیه السلام است و در مورد آن آیه روایتی هم داریم عنوان بفرمایید.

۰ نظر ۱۰ مرداد ۹۴ ، ۱۸:۵۴

با توجه به این مطلب که زمین هیچگاه از حجت خدا خالی نیست، قبل از تولد حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم حجت خدا چه شخصی بود؟
آیا درست است که می گویند حضرات عبد المطلب و ابوطالب که خداوند رحمتشان کند پیامبر مرسل بوده اند؟

۰ نظر ۱۰ مرداد ۹۴ ، ۱۸:۴۴

با توجه به این مطلب که وقتی میت را داخل قبر می گذارند در اولین سوال از وی می پرسند که من ربک؟ پس قاعدتا عده ای نمی توانند به این سوال پاسخ دهند و در جواب مثلا می گویند: نفسی، هوایی، شهوتم، ثروتم و ...

تاثیر تلقین چقدر است؟ آیا با تلقین می تواند جواب بدهد؟ آیا انسان بی نماز یا کاهل نماز می تواند جواب دهد؟ در چه صورتی تلقین تاثیر گذار می شود؟

۰ نظر ۱۰ مرداد ۹۴ ، ۱۸:۳۷

علامه طهرانی در جلد دوم معادشناسی صفحه ی 252 می فرمایند:
إله انسان کیست؟
إلَه، یعنی کسی که قلب انسان متوجه اوست، همیشه با اوست، طواف دور حرم او میکند، و در مواقع خلوت و جلوت دل را پر کرده و انسان همیشه در اندیشه او و در خاطره اوست؛ این مقصود و معبود انسان است، این مَألوه و معبود انسان است. یکی معبود و مقصودش زن اوست، هر چه تکاپو دارد برای اوست. یکی خدایش فرزند اوست، یعنی خدای آسمان و زمین و پیامبر و قرآن، همه را در قبال محبت فرزند، ناچیز میداند و تنها یکپارچه به فرزندش عشق می ورزد و عشق به او را در خواست هایش از ذکر خدا و پیامبر و قرآن مقدم میدارد. یکی معبودش تجارت اوست، یکی معبودش ثروت اوست، یکی معبودش آقائی و شخصیت اوست، یکی معبودش علم و دانش اوست، یکی معبودش ایمان و دین اوست، یکی معبودش نفس و جان اوست. اینها خدایانی هستند که بطور متفرق و متشتت در دنیا، بعنوان مقصود و معبود برای بنی نوع آدم جلوه نموده و هر آدمی یکی از آنها را انتخاب و طبق ذوق و سلیقه خود، برای معبودیت اختصاص داده است.
حال سوال این است:
این جمله به چه معناست؟ یکی معبودش ایمان و دین اوست، مگر کسی که ایمان دارد خدا را به خدایی نگرفته است؟

منبع متن کتاب: www.maarefislam.com

۰ نظر ۱۰ مرداد ۹۴ ، ۱۸:۲۹